Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Puolan matkailun ilta tiistaina 9.5.2017 alkaen klo 18 Lahden kansanopistolla

Ensimmäisen kerran esittelimme Puolaa matkailumaana jo vuonna 1977. Tapahtumasta on muodostunut jokakeväinen käytäntö. Pitopaikaksi on vakiintunut Lahden kansanopisto.

Matkailuillan alustajina ovat usein toimineet liikenneyhtiöiden ja matkatoimistojen edustajat, ja esityksiä ovat jatkaneet Puolassa käyneet yhdistyksemme jäsenet sekä muut Puolasta omakohtaista kokemusta hankkineet matkaajat. Viime vuosina matkaajien kokemukset ovat ottaneet tapahtumassa valtaroolin. Kertaalleen olemme jopa välittäneet tunnelmia suoraan Varsovasta videolinkin avulla.

Lisähoukuttimena osallistumiselle on ollut perinteinen Puolan matkan arvonta sekä kakkukahvit. Lisäksi jaossa on ollut kirjallista matkailutietoutta sekä Suomi-Puola Yhdistysten Liiton jäsenlehteä.

Osanottajia matkailuiltaamme on kertynyt yleensä yli 50. Huippukaudet Puola-kiinnostuksessa koettin Puolan hallinnon vaihduttua 1980-luvun lopussa ja sekä myöhempinä vuosina, kun Via Baltica -tieyhteys koheni. Vuonna 1997 tilaisuuteen ahtautui ennätykselliset 110 henkeä.